Siirry pääsisältöön

Otavan Tähtipöllö-lukemiskilpailu: Lukemisen taikaa ja seikkailuja alakoululaisille!

Hei kaikki opettajat, oppilaat ja vanhemmat!

On aika jälleen sukeltaa kirjojen maailmaan ja antaa mielikuvituksen lentää, sillä Otavan Tähtipöllö-lukemiskilpailu on ihan pian täällä taas! Tähtipöllö -kilpailu on suunnattu kaikille Suomen alakoululaisille, ja se tarjoaa upean mahdollisuuden innostua lukemisesta ja löytää uusia suosikkikirjoja.

Mikä on Tähtipöllö-lukemiskilpailu?

Tähtipöllö-lukemiskilpailu on vuosittainen kilpailu, jossa alakoululaiset ympäri Suomen kilpailevat luettujen sivujen määrästä, lukemisen iloista ja palkinnoista. Kilpailu kannustaa lapsia lukemaan monipuolisesti ja jakamaan lukukokemuksiaan luokkatovereidensa kanssa. Tavoitteena on paitsi lisätä lukutaitoa, myös herättää elinikäinen rakkaus kirjoihin. Vuonna 2023 kisaan osallistui huikeat 400 luokkaa, ja kisan aikana alakoululaiset innostuivat lukemaan lähes 20 miljoonaa sivua. 

Miksi osallistua?

  1. Lukemisen ilo: Kilpailu tarjoaa lapsille mahdollisuuden löytää uusia suosikkikirjoja ja uppoutua jännittäviin tarinoihin.
  2. Yhteisöllisyys: Luokat voivat työskennellä yhdessä, jakaa lukukokemuksiaan ja tukea toisiaan kerätessään luettuja sivuja yhteiseen pottiin.
  3. Palkinnot: Parhaiten menestyneet luokat palkitaan rahapalkinnolla ja kaikki osallistuvat luokat ovat mukana upeita palkintoja sisältävissä väliarvonnoissa.
  4. Kehittyvät taidot: Lukeminen parantaa sanavarastoa, keskittymiskykyä ja kriittistä ajattelua.

Miten osallistua?

Osallistuminen on helppoa! Opettajat voivat ilmoittaa luokkansa mukaan lukukilpailuun 16.9.2024 kello 9.00 alkaen osoitteessa tähtipöllö.fi. Kilpailu on jaettu eri luokka-asteisiin (1-6).

Kannusta luokkasi mukaan – lukemisen iloa kaikille!

PS. tästä blogista löydät jatkossa mm. väliuutisia kilpailun edetessä, kirjavinkkejä ja pääset myös tutustumaan lastenkirjojen tekijöihin.

Jaa